De Wereld Morgen: ‘Brusselaars in verzet tegen mobiliteitsplan’

Enkel citaten uit de reportage van Helenka Spanjer op De Wereld Morgen:

Tine Declerck: “We zitten allemaal in dezelfde shit, heel het centrum wordt overrompeld met een beslissing die iedereen aangaat.”

 

“We hebben bijvoorbeeld nog steeds geen cijfers gezien die bewijzen waarom dit specifieke mobiliteitsplan de beste oplossing is en die verklaren waarom de nieuwe parkings nodig zijn. Er zijn genoeg parkings in de stad, maar die worden slecht ingezet. Hoe komt dat? En gaat daar iets aan gebeuren?”

 

“Het gaat hier om een politieke keuze in plaats van een keuze voor betere luchtkwaliteit of een betere levenskwaliteit in de Vijfhoek”, aldus Vandenbroele. “Het stadsbestuur wil het centrum bereikbaar houden voor de auto, in plaats van auto’s uit de stad weren.”